Nieuws
15 maart 2020

Archipel Thuis - aanvullend nieuws - Adviezen voor medewerkers, cliënten en familieleden!

Archipel Thuis - aanvullend nieuws - Adviezen voor medewerkers, cliënten en familieleden!

In heel Nederland zijn extra maatregelen nodig om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) tegen te gaan. De maatregelen die in Noord-Brabant zijn genomen, gelden nu voor heel Nederland. Dat adviseert het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) aan de Rijksoverheid. Het RIVM ziet steeds meer patiënten waarbij de bron van besmetting niet duidelijk is. Ook blijkt na de analyse van virussen van patiënten, dat ze onderling vaak verschillen. Dit vormt een aanwijzing dat het virus zich in Nederland aan het verspreiden is. Om wijde verspreiding tegen te gaan adviseert het RIVM nu nog meer maatregelen te nemen.

Landelijk advies

Het landelijke advies is naast verspreiding, het beschermen  van kwetsbare mensen. Dit betekent dat wij cliënten net als onze medewerkers adviseren om sociale contacten te beperken tot de strikt noodzakelijke.

Ook adviseren we cliënten bezoek met verkoudheids- en keelklachten of koorts niet te ontvangen. Wanneer cliënten zelf klachten hebben, waaronder koorts en verkoudheidsklachten vragen we dat vooraf te melden bij Archipel Thuis zodat onze medewerkers voorzorgsmaatregelen kunnen treffen wanneer de zorg wordt verleend.

Vanwege het virus en de zorgvuldigheid die we daarvoor in acht nemen, kan het zijn dat er in de komende tijd wordt afgeweken van het door u afgesproken tijdstip van zorg. Wij hopen op uw begrip. 

Hygiëne advies

We adviseren iedereen in ieder geval altijd de belangrijkste maatregelen te nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Deze maatregelen gelden voor iedereen en dus ook medewerkers, cliënten en familieleden.

Deze zijn ook opgesteld door het RIVM en gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen

  • Handen schudden; doe het niet!
  • Vermijd dat u in het gezicht gehoest of geniest wordt!
  • Gebruik een papieren zakdoek of hoest in de plooi van de elleboog.
  • Hoest/nies met afgewend gezicht.
  • Gebruik een zakdoek éénmalig.
  • Gooi de zakdoek direct na gebruik weg.
  • Was hierna de handen met water en zeep OF
  • Handen desinfecteren met handdesinfectans.

Interessante link naar de folder op de website van de RIVM:
RIVM informatiefolder; Hoesten of niezen; zakdoek kiezen!

Archipel Thuis heeft op 18 maart een schriftelijke update gestuurd naar alle cliënten.