Solliciteer direct of vraag voor meer informatie.

Dagje meelopen met een collega in Zorg

achter elke deur een ander verhaal!

07.00 uur
Het is nog donker buiten als ik in mijn Archipel Thuis fleecevest bij mijn collega Nicole in de auto stap. De eerste cliënt ligt nog lekker te slapen als we binnen komen. Liefdevol maakt Nicole haar wakker en vraagt of ze lekker geslapen heeft in haar nieuwe pyama. Nicole helpt haar met wassen, aankleden, trekt haar steunkousen aan en geeft haar haar medicijnen. We wensen mevrouw een fijne dag en gaan door naar de volgende cliënt. 

Bij de tweede cliënt zie ik heel veel kaarten op de kast staan: mevrouw is in oktober 90 geworden!  Ze heeft een fotoboek op tafel liggen van haar cadeau: een helicoptervlucht?! Geweldig! Ook hier geeft Nicole weer de warme zorg en luistert ze naar de wens van deze cliënt: haren graag 2x wassen deze keer. 

De cliënt hierna staat ons al op te wachten. Eerst worden de steunkousen aangedaan en is er mooi nog even tijd voor een kort praatje met een kopje koffie voordat we verder gaan. 

De volgende cliënt woont in een prachtig moderne villa en is zo enthousiast blij om Nicole weer te zien. “Ik vind het zo fijn om jou weer te zien Nicole” zegt ze. Deze cliënt wordt ondersteund bij wassen en aankleden, ze geeft aan wat angstig te zijn en liever zaken met onze zorgcollega’s bespreekt dan met haar familie en directe vriendenkring. Nicole vraagt hoe het met haar man gaat. Haar man zit namelijk in een verpleeghuis. Trots laat ze een artikel zien met het verhaal wat haar man heeft geplaatst in een blad. Als we wegrijden staat mevrouw ons nog uitgebreid uit te zwaaien. 

De laatste cliënt is een man met een spierziekte. Hij wil graag zoveel mogelijk zelf doen, Nicole laat hem dit ook doen en ondersteunt hem hiermee. Mijnheer maakt grapjes tijdens het wassen en aankleden. Nicole vertelt “ik ga met mijn cliënten om zoals ik zelf ook behandeld zou willen worden”. 

En dan zit de route er weer op. Echt, achter elke deur zit een ander verhaal! 
Verschillende mensen gezien met ieder hun eigen verhaal. Mooi dat ik in ieder huis meer dan welkom was, dat je echt bij iemand THUIS komt, hoe liefdevol en respectvol mijn collega’s de zorg geven, wat voor speciale band onze collega’s met onze cliënten opbouwen en hoe vol lof onze cliënten spreken over onze zorg collega’s. Trots op onze collega’s!

Marieke Theuws, HR adviseur Archipel Thuis

Als laatste: een van de cliënten had dit op de keukentafel liggen. Ik vond het een erg leuke tekst.

Ouderdom niets meer waard???
Hoezo?

Wij zijn een fortuin waard!
Wij hebben ZILVER in onze haren
GOUD in onze tanden
GAS in onze darmen
STENEN in onze nieren
LOOD in onze schoenen
KALK aan onze nagels
STAAL in onze heupen
PLASTIEK in onze knieënVol met dure medicijnen
Lijken wij op een GOUD mijn

Een mens met zoveel mineralen
Zal het jaar 3000 wel halen!!