Nieuws
31 januari 2023

Wil jij ook gezond leven? Bekijk het nieuwe platform vol tips

Wil jij ook gezond leven? Bekijk het nieuwe platform vol tips

We willen allemaal plezierig en gelukkig ouder worden. Een gezond leven helpt daarbij. Voor iedereen betekent een gezond en prettig leven wat anders. We hebben allemaal onze eigen uitdagingen en wensen. Welke stap zet jij naar een gezonder leven? Om je daarbij te helpen is de site www.destapnaargezonder.nl gelanceerd.

De STAP naar Gezonder is een gratis en onafhankelijke website met tips, activiteiten en andere leuke en handige hulpmiddelen waarmee je direct zelf aan de slag kunt. Zonder dat je daarvoor eerst naar een huisarts, zorgverzekeraar of andere plek hoeft. Je vindt er bijvoorbeeld een online training over hoe om te gaan met een naaste met psychische klachten. Tips om eenzaamheid te verminderen; waarbij er een zoekfunctie is naar activiteiten in de wijk. Binnenkort zijn ook de activiteiten die Archipel in de wijk biedt te vinden op De Stap naar Gezonder. Maar ook de hulpmiddelen uit de zelfredzaamheidskoffer die ouderen helpen bij het zo lang mogelijk en veilig thuis blijven wonen staan op dit portaal. Krijgt u thuiszorg van Archipel Thuis, dan helpen onze medewerkers u graag verder op dit portaal. 

De site richt zich op alle leeftijden, op zowel fysieke, sociale als mentale problemen en op alle levensgebieden. Die zijn namelijk nauw aan elkaar verbonden: Heb je al langer lichamelijke klachten, dan is de kans groot dat je minder contact hebt met anderen. Wanneer je weinig contact hebt met andere mensen heeft invloed op hoe je je voelt. En zit je niet goed in je vel? Dan heeft dat invloed op je werk en misschien ook wel op je inkomen. DE STAP naar Gezonder gaat daar allemaal op in. Daarmee is het ook dé startplek wanneer je zelf aan de slag wil met je gezondheid.

Zet de eerste stap en neem eens een kijkje op www.destapnaargezonder.nl