Archipel Thuis,
zorg en aandacht hand in hand

Wanneer het tijdelijk niet meer mogelijk is om zelfstandig thuis te wonen of als iemand afhankelijk wordt van de zorg van anderen, dan biedt thuiszorg uitkomst. Archipel Thuis biedt alle vormen van thuiszorg, variërend van wijkverpleging tot individuele begeleiding. Met als uitgangspunt, het leveren van een zinvolle bijdrage aan de kwaliteit van leven. 

Archipel Thuis gaat uit van de wensen en behoeften van de cliënt en mantelzorger, zodat men zo lang mogelijk veilig thuis kan wonen. Samen met de cliënt en mantelzorger kijken we welke hulp nodig is en maken we duidelijke afspraken. We houden daarbij rekening met hoe de cliënt zijn/haar leven leidt, de gewoontes en wensen.

Bij Archipel Thuis werken medewerkers die de verantwoordelijkheid krijgen en nemen om samen met de cliënt en mantelzorger te bepalen hoe de zorg die nodig is binnen het dagelijkse leven past. We werken met zelfstandige teams die per wijk zijn samengesteld. Binnen de teams werken we met zorgmedewerkers en verpleegkundigen. Dit betekent dat er zoveel mogelijk dezelfde medewerkers bij de cliënt thuis komen. Ook (24 uurs) zorg die moeilijk op vaste momenten te plannen is, is bespreekbaar en af te stemmen. Mocht er onverwachts extra hulp nodig zijn, dan komt er altijd een zorgmedewerker uit hetzelfde team, die in ieder geval de achtergrond van de zorgvraag kent.

Samenwerking met moederorganisatie Archipel
Ook in complexe situaties biedt Archipel Thuis de juiste zorg op maat. Waar nodig werken de medewerkers van Archipel Thuis samen met de behandelaren (bijvoorbeeld fysiotherapeuten, ergotherapeuten of diëtisten) en specialisten van moederorganisatie Archipel. Zo weet u zeker dat u de juiste zorg krijgt. 

Uw waardering telt
Ontvangt u zorg van Archipel Thuis? Dan vragen we u graag om uw mening en ervaringen over Archipel Thuis te delen door een waardering te geven op Zorgkaart Nederland, bij het desbetreffende team. Op deze manier krijgen wij inzicht in onze prestaties en kunnen wij onze zorg nog beter afstemmen op uw wensen en helpt u anderen om een juiste keuze te maken waar het gaat om zorgverlening.